performance, stones, intestines, ink from oak, cardboard, tablet, text by Camilla Howalt

born reptile
the sense of smell

performance installation, gallery R2 Svaneke
friday 19/09/2015 stones, intestines, ink from oak, cardboard, video (on tablet)

DET OLFAKTORISKE LØG
tekst om lugtesans, skrevet under performancen, af Camilla Howalt:

Udløb for snot. Forbundet med tårekanalerne. Og vand. Græder når lagene, lag for lag, afpilles. Den eneste sans direkte forbundet med hjernen. Som coke, eksploderer løget når sansen påberåbes.

Ikke ørene, men lugtesansen, en mindernes sans. Tæt forbundet med instinkterne, en sans tænker jeg, tæt forbundet med tarmsystemet. Instinkternes ophav. Et indre sted. Formet som et løg, med lag, på lag, med rødder. Små bitte arme der bringer lugtene fra markerne, gårdene, slagterierne, fra det ydre rum til det limbiske system, den lugtende hjerne. Hed det. Dén indre del af verden. Vækker billederne til live. Længsler.

Forår, duggen der, pause, der drypper. Drypper. Et nyslået græs, strå der dufter fra din mund, mens du gnaver og stritter det fra mellem dine tænder. Smagen af den elskedes sved under armen, hans hår efter to dage, af tarme der hænger fra nord, og påfører min næse lugte jeg ikke kan beskrive med ord.


Billeder der sidder fast i mine muskler. Strammer grebet, så jeg næsten ikke kan. Trække. Vejret.

En stank så dunkel, uhyrlig, en indre hule jeg ikke vidste jeg kunne bevæge mig i. Lange tarme af mørke gange. Lod jeg mig føre. Som i blinde, uden lys, eller farve. Sort-brun. Slimet der hang som gardiner på væggene, et minde. Før jeg vidste af det, bøjede jeg mig forover, bukkede mig, krummede mig sammen, og vendte alt indeni mig, udad. Jeg brækkede mig, endnu en lugt der får det til at vende sig i mig. Bare ved tanken. Føj.

En harsk lugt. Saltet. Tør. Fugtig. Besk.

————————–

DEN SJETTE SANS
gruppeudstilling R2
Fem sanser/ Fem kunstnere/ Fem dage

mandag/synsans: STIG REX THOMSEN
tirsdag/følesans CAMILLA HOWALT
onsdag/smagssans: JO DAM KÆRGAARD
torsdag/lydsans: GRY BAGØIEN
fredag/lugtesans: THOMAS SEEST


Comments are closed.